WAM-dekking verplicht voor alle motorrijtuigen

Maakt u gebruik van motorrijtuigen die voldoen aan de omschrijving van motorrijtuigen volgens de WAM? In dat geval moeten deze motorrijtuigen verplicht verzekerd zijn. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt geen dekking voor schade door motorrijtuigen. Hiervoor moet dus apart een verzekering met WAM-dekking worden afgesloten.

Nieuws
Datum: 28-02-2024

In de aangepaste Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) wordt bij de verzekeringsplicht van een motorrijtuig het begrip “deelneming met het motorrijtuig aan het verkeer” vervangen door “het gebruik van het motorijtuig in overeenstemming met de functie van dat motorrijtuig als vervoermiddel, ongeacht de kenmerken van het motorrijtuig en ongeacht het terrein waarop het motorrijtuig wordt gebruikt en of het stilstaat of in beweging is”. Met andere woorden, de WAM is dus van toepassing wanneer een motorrijtuig op het moment van schade de functie had van vervoermiddel, ongeacht of het motorijtuig rijdt of stilstaat/geparkeerd is. 

Wat betekent dit voor u?

U bent wettelijk verplicht om een WAM-dekking voor al uw motorrijtuigen te hebben die aan deze definitie voldoen. Voor motorrijtuigen die binnen gebouwen of op eigen terrein worden gebruikt, zoals heftrucks en elektrische palletwagens, wordt de noodzaak van een dergelijke dekking niet altijd gezien.

Wij helpen u graag met het beoordelen of uw motorrijtuigen verzekerd moeten worden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Openingstijden